Stressmanagement en Burn-out preventie

Stressmanagement en Burn-out preventie

Stress is meer en meer een groeiend probleem en oorzaak van ziekteverzuim. Het kost bedrijven jaarlijks miljoenen euro’s aan (ziekte)kosten en erger iemand met een burn-out is gemiddeld negen maanden tot een jaar niet instaat zijn of haar dagelijkse bezigheden uit te voeren. Dat mag niet de bedoeling zijn van ons leven.
De Passietank heeft als visie dat voorkomen beter is dan genezen. De Passietank zegt het eigenlijk al; een tank die gevuld moet zijn met passievolle brandstof. Om je werk te kunnen doen, je gezin draaiende te houden en met veel plezier je leven te leven. Kortom: Energie hebben om te vechten wat voor jou het vechten waard is!

Tijdens de training worden de volgende dingen besproken:

  • Wat is stress precies en waar dient het voor? 
  • Waar komt een stressreactie vandaan?
  • Ben je in balans? Hoe zit het met jouw zelfbeeld, wereldbeeld en zingeving? 
  • Hoe kan jij en jouw collega’s ervoor zorgen dat ieders passietank voldoende gevuld blijft?
  • Wanneer kan je merken dat iemand op de reserve brandstof van zijn Passietank loopt? (alarmcommunicatie)
  • Vergroten van je veerkracht
  • Groepsdynamica

Ervaring
Het begrip de Passietank is ontstaan nadat ik, Arend Voogt, doorkreeg dat Erkenning, Waardering en Veiligheid primaire behoeften zijn van een mens. Op die manier kunnen wij onszelf beter inzetten binnen het bedrijf, team of afdeling.  Ik werk sinds 2007 bij de politie waarvan 7 jaar binnen de gespecialiseerde eenheid Team Parate Eenheid. Ik weet hoe het is om in stressvolle situaties te zitten, wat het met jou en het team doet. Hoe kun je jouw veerkracht vergroten. Binnen de training zal dit ook ruimschoots aanbod komen en tips en tools krijgen om hiermee aan de slag te gaan. 

Klik hier voor een aanvraag of vrijblijvende offerte