Passietank voor bedrijven

Passietank

De Passietank levert maatwerk voor bedrijven die investeren in het welzijn en de ontwikkeling van het personeel. In overleg wordt een training naar wens voorbereid zodat deze relevant en effectief ingezet kan worden binnen uw bedrijf of afdeling.
Bekijk het aanbod aan trainingen en workshops die gevolgd kunnen worden. 

7LIFE communicatiescan

Communicatiekracht
Alles draait om communicatie. Door inzicht in jouw communicatie- en veranderkracht te krijgen maak je een grote stap in je persoonlijke ontwikkeling. De 7LIFE communicatiescan is een jouw eigen rapport waarin je heel veel informatie kunt vinden. Samen met een trainer of een coach ga je in gesprek om te kijken welke informatie voor het meest handig is. Je scan is dus je basisdocument, waarna je nog veel meer te weten kunt komen over communicatie, keuzes maken en interactie met anderen.  

Communicatiestijlen
De Passietank is geaccrediteerd trainer binnen het 7LIFE netwerk. 7LIFE meet 7 verschillende communicatiestijlen. Deze 7 stijlen zijn: Verbinder, Zorger, Pionier, Beheerder, Doener, Doordenker en Strateeg. Alle stijlen hebben hun eigen ijzersterke kwaliteiten en valkuilen.
Eén of twee van deze stijlen zijn kenmerkend voor jou, die scoor je dus het hoogste. De andere stijlen heb je ook gewoon ter beschikking. Maar daar moet je wat meer moeit voor doen of heb je wat meer oefening voor nodig. Met je 7LIFE scan kan je dus ook zien wat je nog niet (of minder) ontdekt hebt over jezelf. Waar je dus nog in kunt groeien, als je dat wilt.

De scan bestaat uit een uitgebreide vragenlijst met meerkeuze en open vragen. Het resultaat hiervan is staat in het rapport. Zoals eerder beschreven heb jij een of twee stijlen die bovenaan staan en daaronder de andere stijlen die je ook hebt. Naast de communicatiestijlen geeft het rapport ook weer wat jouw veranderkracht is en leerstijl. 

Veranderkracht
Ontwikkeling betekent verandering. Je gaat van de plek waar je nu bent, naar een nieuw iets. En dat is dus verandering. Sterker nog: zelfs zonder ontwikkeling is er verandering. Onze omgeving is continu in beweging en de mensen om ons heen ook. 
Het is dus belangrij om te weten hoe je hier mee omgaat. Wanneer ben je blij met verandering? Hoe ga je om met onzekerheid of een nieuwe situatie? Vanuit de resultaten in de 7LIFE scan kunnen wij het je vertellen!

Leerstijlen
Iedereen is verschillend en leert dus ook op een eigen, unieke manier. Om je daar alvast wat inzicht in te geven, meten we in de scan jouw voorkeur voor Logica óf Verbeeldingskracht. natuurlijk zijn dat niet de enige dingen die we je kunnen vertellen over jouw voorkeur van leren. We kunnen ook zien of je liever dingen ervaart in de praktijk, of dat je juist graag een boek leest. We weten of je je prettig voelt in een groep of juist één op één je verhaal vertelt. Kortom: handige inzichten, die je verder kunnen helpen in jouw ontwikkeling en groei.

Hoe werkt het?
Als je besluit om zelf of met/ voor collega’s een 7LIFE scan te maken krijg je via de mail een link naar de website en een inlogcode om toegang te krijgen tot de scan. De scan kan worden ingevuld, afgesloten en opgestart worden op ieder gewenst moment. De scan wordt automatisch opgeslagen waardoor je verder kunt gaan waar je bent gebleven. Als de scan volledig is ingevuld wordt het rapport gemaakt en bekeken door de trainer of coach. Samen zullen in een gesprek de resulaten besproken worden waardoor je een duidelijk inzicht hebt in jouw unieke communicatiekracht, veranderkracht en leerstijlen. 

Je kunt kiezen uit:
7LIFE fullscan (aanbevolen bij individuen)
7LIFE lightscan (aanbevolen bij (werk)groepen en afdelingen)
7LIFE 360 gradenscan (aanbevolen voor leidinggevenden en degene die de ambitie uitgesproken hebben leidinggevende te worden)

Klik hier voor een aanvraag en vrijblijvende offerte.

Stressmanagment en Burn-out preventie

Stress is meer en meer een groeiend probleem en oorzaak van ziekteverzuim. Het kost bedrijven jaarlijks miljoenen euro’s aan (ziekte)kosten en erger iemand met een burn-out is gemiddeld negen maanden tot een jaar niet instaat zijn of haar dagelijkse bezigheden uit te voeren. Dat mag niet de bedoeling zijn van ons leven.
De Passietank heeft als visie dat voorkomen beter is dan genezen. De Passietank zegt het eigenlijk al; een tank die gevuld moet zijn met passievolle brandstof. Om je werk te kunnen doen, je gezin draaiende te houden en met veel plezier je leven te leven. Kortom: Energie hebben om te vechten wat voor jou het vechten waard is!

Tijdens de training worden de volgende dingen besproken:

 • Wat is stress precies en waar dient het voor? 
 • Waar komt een stressreactie vandaan?
 • Ben je in balans? Hoe zit het met jouw zelfbeeld, wereldbeeld en zingeving? Als dit niet in balans is vergroot dit de kans op een burn-out
 • Hoe kan jij en jouw collega’s ervoor zorgen dat ieders passietank voldoende gevuld blijft?
 • Wanneer kan je merken dat iemand op de reserve brandstof van zijn Passietank loopt? (alarmcommunicatie)
 •  Vergroten van je veerkracht
 •  Groepsdynamica

Ervaring
Het begrip de Passietank is ontstaan nadat ik, Arend Voogt, doorkreeg dat Erkenning, Waardering en Veiligheid primaire behoeften zijn van een mens. Op die manier kunnen wij onszelf beter inzetten binnen het bedrijf, team of afdeling.  Ik werk sinds 2007 bij de politie waarvan 7 jaar binnen de gespecialiseerde eenheid Team Parate Eenheid. Ik weet hoe het is om in stressvolle situaties te zitten, wat het met jou en het team doet. Hoe kun je jouw veerkracht vergroten. Binnen de training zal dit ook ruimschoots aanbod komen en tips en tools krijgen om hiermee aan de slag te gaan. 

Klik hier voor een aanvraag of vrijblijvende offerte

Omgaan met heftige incidenten

Steeds vaker komen hulp en zorgverleners in aanraking met agressie. Bij het ene beroep, denk aan de politie en beveiligingsbranche, is de kans groter dan bij voorbeeld als wijkverpleegster. Maar dit mogen wij niet normaal gaan vinden. Agressie tegen jou als professional die gewoon graag het werk graag wilt doen is onacceptabel. Helaas is het wel de realiteit. Naast agressie zijn er tal van andere incidenten die als heftig kunnen worden ervaren. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsongeval, een onwel wording of erger, een reanimatie of een overlijden in de zorg. Hoewel iedereen een eigen referentiekader heeft van wat heftig is en wat niet, mogen we dit nooit voor elkaar invullen. 

De training is uitermate geschikt voor bedrijven die zich bezig houden met zorg en hulpverlening. De training wordt regelmatig gegeven aan beveiligingsopleidingen en bedrijven.

Tijdens de training worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Wat kenmerkt een heftig incident?
 • Wat is stress en waar dient het voor?
 • Voorbereiden op een heftig incident.
 • Wat gebeurt er met je tijdens een heftig incident?
 • Herstel na een heftig incident.
 • Opvang na een heftig incident.

 

Duur van de training
De training omgaan met heftige incidenten beslaat een dagdeel. Hierin worden theorie en praktijk samengevoegd. 

Klik hier voor een aanvraag of vrijblijvende offerte

 

 

Spreker boeken voor een congres of evenement

Arend Voogt is een veel gevraagd spreker op congressen. Zijn motiverende en inspirerende manier van spreken is een toevoeging voor het evenement én de toehoorder. 

Arend sprak onder andere al als keynotespeaker bij de TEDx in de TheaterHangaar in Katwijk en voor de leden van de Tweede Kamer. 

Klik hier voor een aanvraag of vrijblijvende offerte