7LIFE communicatiescan

7LIFE communicatiescan

Communicatiekracht
Alles draait om communicatie. Door inzicht in jouw communicatie- en veranderkracht te krijgen maak je een grote stap in je persoonlijke ontwikkeling. De 7LIFE communicatiescan is een jouw eigen rapport waarin je heel veel informatie kunt vinden. Samen met een trainer of een coach ga je in gesprek om te kijken welke informatie voor het meest handig is. Je scan is dus je basisdocument, waarna je nog veel meer te weten kunt komen over communicatie, keuzes maken en interactie met anderen.  

Communicatiestijlen
De Passietank is geaccrediteerd trainer binnen het 7LIFE netwerk. 7LIFE meet 7 verschillende communicatiestijlen. Deze 7 stijlen zijn: Verbinder, Zorger, Pionier, Beheerder, Doener, Doordenker en Strateeg. Alle stijlen hebben hun eigen ijzersterke kwaliteiten en valkuilen.
Eén of twee van deze stijlen zijn kenmerkend voor jou, die scoor je dus het hoogste. De andere stijlen heb je ook gewoon ter beschikking. Maar daar moet je wat meer moeit voor doen of heb je wat meer oefening voor nodig. Met je 7LIFE scan kan je dus ook zien wat je nog niet (of minder) ontdekt hebt over jezelf. Waar je dus nog in kunt groeien, als je dat wilt.

De scan bestaat uit een uitgebreide vragenlijst met meerkeuze en open vragen. Het resultaat hiervan is staat in het rapport. Zoals eerder beschreven heb jij een of twee stijlen die bovenaan staan en daaronder de andere stijlen die je ook hebt. Naast de communicatiestijlen geeft het rapport ook weer wat jouw veranderkracht is en leerstijl. 

Veranderkracht
Ontwikkeling betekent verandering. Je gaat van de plek waar je nu bent, naar een nieuw iets. En dat is dus verandering. Sterker nog: zelfs zonder ontwikkeling is er verandering. Onze omgeving is continu in beweging en de mensen om ons heen ook. 
Het is dus belangrij om te weten hoe je hier mee omgaat. Wanneer ben je blij met verandering? Hoe ga je om met onzekerheid of een nieuwe situatie? Vanuit de resultaten in de 7LIFE scan kunnen wij het je vertellen!

Leerstijlen
Iedereen is verschillend en leert dus ook op een eigen, unieke manier. Om je daar alvast wat inzicht in te geven, meten we in de scan jouw voorkeur voor Logica óf Verbeeldingskracht. natuurlijk zijn dat niet de enige dingen die we je kunnen vertellen over jouw voorkeur van leren. We kunnen ook zien of je liever dingen ervaart in de praktijk, of dat je juist graag een boek leest. We weten of je je prettig voelt in een groep of juist één op één je verhaal vertelt. Kortom: handige inzichten, die je verder kunnen helpen in jouw ontwikkeling en groei.

Hoe werkt het?
Als je besluit om zelf of met/ voor collega’s een 7LIFE scan te maken krijg je via de mail een link naar de website en een inlogcode om toegang te krijgen tot de scan. De scan kan worden ingevuld, afgesloten en opgestart worden op ieder gewenst moment. De scan wordt automatisch opgeslagen waardoor je verder kunt gaan waar je bent gebleven. Als de scan volledig is ingevuld wordt het rapport gemaakt en bekeken door de trainer of coach. Samen zullen in een gesprek de resulaten besproken worden waardoor je een duidelijk inzicht hebt in jouw unieke communicatiekracht, veranderkracht en leerstijlen. 

Je kunt kiezen uit:
7LIFE fullscan (aanbevolen bij individuen)
7LIFE lightscan (aanbevolen bij (werk)groepen en afdelingen)
7LIFE 360 gradenscan (aanbevolen voor leidinggevenden en degene die de ambitie uitgesproken hebben leidinggevende te worden)

Klik hier voor een aanvraag en vrijblijvende offerte.